LibreOffice Writer

Másolható szövegek
(CTRL+C --> CTRL+V)


Tudomány

Bálnák és delfinek

50 millió évvel ezelőtt a ragadozo patásokból az evolúciós folyamat során, bálnaszerü emlősök fejlődtek ki, akik alkalmazkodtak a vízi életmódhoz. Visszhangos tájékozódásuk és a csapaton belüli csúcsfejlettségű komunikációs rendszerük minden más víziállat fölé helyezi őket.

óránként akár 6O kilóméteres sebességet is elérhetnek, kilencszer gyorsabbak mint az olimpiai úszók! A tengerészetnél használt delfinek akár 600 méter mélységbe is képesek lejutni. Vastag zsírréteg gondoskodik a delfinek és bálnák estében a kitünő hőszabályozásról.


Árpád-házi királyokk

1. (Szent) István

1001-1038

Első királyunk valószínűleg 975 taján szűletett, feltehetőleg az esztergomi palotában.A Vajk nevet kapta, s csak serdültebb korában nyerte el a keresztsegben Szent István első vértanúra utaló késöbbi nevát.

A legendákban örzött hagyomány szerint már gyermekkorában tanult franciául; apja korán felkészitette az uralkodásra. Géza azzal is egyengette egyetlen fia utját, hogy a veszedelmes nyugoti szomszéd, a wajor herceg lányát gizella hercegnőt kérte feleségűl fia számára.


Bekezdés

Igazítás

Ez a néhány sor
balra van rendezve.

Ezek a sorok
középen vannak.

Ezek a sorok
viszont
jobbra vannak rendezve.

A sorkizárt rendezést nagyon gyakran használjuk, általában az újságok, könyvek is így tördelik az oldalakat. Viszont, ha nagyon rövidek a sorok, akkor ez a rendezés nem mutat jól. Ez a bekezdés sorkizárt és 1,5 sorköz van beállítva.

Betű

Betűtípus

Times New Roman

Brush Script

Arial

Courier New

Vivaldi

Betűméret

8 9 10 11 12 14 16 18 20 22 24 36 48 72

Jellemzők

normál

félkövér

dőlt

aláhúzott

félkövér-dőlt-aláhúzott


ÖNÉLETRAJZ

özv. Milka Szobrászné

Személyes adatok

1912-ben születtem Kijevben. Akkor még nem tudtam, hogy békaemberekkel fogok találkozni, akiktől megkapom nagyszüleim, kandírozott MANDARINZSELÉSZÍNŰ áramvonal készítésének titkos receptjét. Ők akkortájt egy vadonatúj luxushajó-utazáson vettek részt, így soha nem találkozhattunk. 

 

Végzettség

Alfabetikus kézivezérlésű átminősítő

Közösségi tevékenységek

Futószalag a Ford autógyárban

Polgári védelmi fokozat

HATOS (vagy hetes)

Tisztelettel:

özv. Milka Szobrászné